Nakup stanovanja v Ljubljani

Ko že omenimo samo Ljubljano, vsi vemo da je tam višji standard kot pa drugod po Sloveniji, vendar pa je potem tudi kakovost življenja na višji ravni. Moje študijsko življenje je bilo v Ljubljani in takrat sem kot podnajemnica plačevala velike vsote denarja, ker nakup stanovanja ni bil možen, saj doma nismo imeli denarja.

Omogočili so mi študij v Ljubljani in plačevali najemniško stanovanje. Takrat nisem tako čutila tega bremena, ker sem bila mlada, moje življenje je bilo obrnjeno drugam, bolj kot ne sem razmišljala, da oni to kot starši skoraj morajo. Po končanem študiju pa šok, kam zdaj, prišla sem do spoznanja da nakup stanovanja skoraj ni možen, ker še nisem bila zaposlena, denarja pa tudi nisem imela. Morala sem se vrniti nazaj doma. Doma pa sem doživela šok, kajti nisem bila več punčka kot včasih in prihod nazaj domov v mojo sobico iz otroštva me je šokiral. Morala sem nazaj v Ljubljano. Tako nakup stanovanja ni bil možen in najela sem si sama stanovanje in iskala službo. 

Ker sem imela časa na pretek, sem pisala prošnje in hodila na razgovore za službo vsak dan. Končno je prišla težko pričakovana služba, v službi sem spoznala svojega bodočega moža in kasneje sva se skupaj odločila za nakup stanovanja. Oba sva vzela kredit, ker sva bila kreditno sposobna in tako šla v nakup stanovanja v Ljubljani. Danes živim svoje sanje, Ljubljana je moje mesto, tukaj sem srečna, domov se grem samo malo pocrkljat in pokazat svoje otroke, drugače pa me čisto nič več ne vleče v moje kraje.

Res, da je bil nakup stanovanja v Ljubljani zelo težak in bi v kakšnem drugem mestu bilo veliko lažje, vendar to ne bi bilo moje življenje, ne bi bila tako srečna kot sem sedaj tu v Ljubljani in prepričana sem, da je bil nakup stanovanja edina pravilna odločitev, ki bi jo zelo obžalovala, če je ne bi naredila.