Moj dragi hoče kupiti Drago plovilo

Kako sem bila jezna, ko sem zvedela preko prijateljev, da moj dragi hoče kupiti Drago plovilo, že samo zato, ker sem to izvedela od drugih in ker sploh nisem za to. Ko sem mu to omenila, da kako lahko izvem od drugih, da hoče kupiti Drago plovilo, se je hotel dobesedno izgovoriti, da je to samo malo gledal in da si ga itak ne more privoščiti.

Jaz nisem slišala ravno tako in vedela sem, da so to njegove sanje, vendar pa nismo imeli denarja, da bi zdaj kupovali Drago plovilo, ker seveda ta plovila niso poceni. Ko sem ga lepo vprašala, kaj je sedaj s tem, mi je končno povedal, da si res želi to plovilo in da je gledal rabljena Drago plovila, ki bi si ga lahko lažje privoščil.

Nisem se mogla sprijazniti z tem, da bi on to kupil, imeli smo toliko velikih stroškov, hišo smo šele postavili pod streho, on pa sanja o teh stvareh, moral bi sedaj gledati na družino in na prihodnost. Če že ima denar bi moral malo prihraniti, če do česa pride, ne pa da bo ves denar porabil za nakup Drago plovila, potem pa se bo v njem peljal 4 kra na leto in to bo to.

Te dni se nisva ravno razumela, ker enostavno nisem bila za to, kasneje pa mi je še povedal, da bo tudi naredil izpit za čoln in da se je tako odločil, da imam tudi jaz svoje želje in da mi nikoli ne ugovarja. Nekaj dni sva imela tiho mašo, ker se nisem mogla sprijazniti z tem, da ima denar za Drago plovilo, nima pa prihrankov, kako bomo živeli, če do česa pride. 

Nisem mu prišla do živega, še naprej je gledal rabljena Drago plovila in mi zagotovil, da si ga lahko privošči in da družina zaradi tega ne bo nič na slabšem, le prednost bo imela, ker se bomo lahko končno vozili po morju, ker nas bo Drago plovilo popeljalo med valove.