Lahka in zračna delovna obutev je zlata vredna

Kdo si želi, da bi njegova delovna obutev bila težka in ne bi bila zračna? Prav nihče, si tega ne želi, kajti vsi se dobro zavedamo, kako pomembna je obutev, da se celo telo dobro počuti. Sigurno ste že kdaj imeli obutev, ki vas je ožulila in točno poznate občutke, kako zoprno je to in da vam lahko pokvari dan. Zato, ko govorimo kakšna bi morala biti delovna obutev terenskih delavcev, ki delajo to vsak dan po več ur ali celo cele dneve, nam je briljantno jasno, da si vsi po vrsti zaslužijo kvalitetno, lahko in zračno obutev.

Naš sosed dela v tujini in prav spominjam se kako dolgo je bil brez službe in ni imel denarja, potem pa se mu je ponudila služba v tujini na terenu. Od doma je odšel skromno oblečen in obut, ker enostavno ni imel denarja, da bi si kaj več privoščil in žal ni vedel kaj ga čaka. Tako je delal v vsakem vremenu in njegova obutev je bila slaba, vsak dan je imel mokre noge in delo ki ga je šel prvič opravljat, še danes pravi, da si bo zapomnil za celo življenje, kako ga je na zeblo v noge, če bi takrat bila njegova delovna obutev primerna, bi imel čisto druge izkušnje. 

Ko je prišel prvič domov in dobil prvo plačo si je privoščil dobre čevlje, to je bila njegova prva dobra in kvalitetna delovna obutev, tako so bili vsi drugi odhodi v tujino lažji, prehod je bil težak, sedaj pa uživa, navadil se je dela, delovna obutev mu služi kot je potrebno, nič več ga ne zebe v noge, noge ima vedno suhe. 

Resnično je prvo kar moramo poskrbeti, če delamo takšno delo je delovna obutev in oblačilo, kajti brez tega ne gre, uničujemo si zdravje in ne moremo delati tako kot je potrebno in toliko kot smo zmožni.