Barvanje obrvi je mogoče tudi s kano

Za barvanje obrvi se odloča vse več posameznic. Predvsem tiste, ki prisegajo na naravne sestavine, pa se odločajo svoje obrvi pobarvati s kano. Rezultat pa se običajno razlikuje v primerjavi z navadnim oziroma klasičnim barvanjem. Za oba postopka pa je značilno, da v povprečju trajata nekje do pol ure časa.

Postopek za barvanje obrvi vključuje tako oblikovanje kot tudi samo barvanje. Klasičen način barvanja in tisti s kano potekata na precej podoben način. Največja razlika pa je v rezultatu samem. Obrvi, ki jih pobarvate s kano, so v prvih dneh videti precej bolj intenzivne barve. Nekoliko je namreč obarvana tudi koža.

Postopek barvanja obrvi s kano prvič traja nekoliko dlje

Omenili smo, da barvanje obrvi v povprečju traja pol ure. Ko pa se boste odločili za barvanje s kano, bo postopek prvič trajal nekoliko dlje časa – približno 45 minut. Prvič se namreč naredi tudi poseben test na preobčutljivost na kano. Strokovnjaki svetujejo, da pred prvim obiskom kozmetičnega salona svoje obrvi povsem pustite na miru dva tedna. To pomeni, da jih ne pulite, strižete ter podobno. Le na takšen način bo izbrana stilistka lahko na grobo ocenila stanje in se odločila, ali je želena oblika sploh uresničljiva.

Sicer pa za barvanje obrvi velja, da oblikovalka na samem začetku najprej zelo temeljito očisti kožo, in sicer zlasti na predelu obrvi. Obrvi nato počeše, pristriže in označi želeno obliko. Na označen predel pa se nato nanese kano.

Med učinkovanjem kane pri barvanju obrvi

Medtem ko kana po nanosu na obrvi učinkuje, s pomočjo se s pomočjo nitkanja, voskanja ali pincete populi tiste dlačice, ki rastejo izven želene oblike. Ves čas je treba opazovati, kdaj bo barva za barvanje obrvi dovolj dobro prijela. Nato se kano lahko odstrani.

Stilistka po odstranitvi kane predel obrvi še enkrat zelo temeljito očisti. Nato nanese še korektor, da z njim na dovolj učinkovit način prekrije rdečico, ki je nastala kot posledica puljenja dlačic.